AKTUELLA SAGOR

När Mamma Groda skulle på kalas

Grynet är en liten blå-turkos hund som i denna saga är väldigt rädd att Mamma Groda ska försvinna, bli kidnappad, drunkna eller kanske rentav dö. Hon tänker mycket på om Mamma Groda kan bli tagen av Gammelhäxan som djuren i Kronbergens dalar tror bor i skogsmyren. Grynet får ont i magen och hon slutar göra de saker hon egentligen tycker är kul. Men hon vill egentligen busa, leka och hoppa runt som innan. För att må bättre och kunna ha kul igen kommer hon att ta hjälp av både Mamma Groda och också det Magiskt Talande Trädet, som har dansande älvor runt om sig. Grynet och Mamma Groda går även på upptäcksfärd: finns det någon Gammelhäxa där djupt inne i skogsmyren?

Kompendium Behandlare; Förälder/pedagog dvs icke behandlare 

Kompendiet beskriver en lättillgänglig psykologi om oro, hur vi fungerar när vi får känner oro och hur vi kan hantera och möta den. Kompendiet används parallellt med sagoberättelsen och barn och vuxen kan följa exemplen utifrån sagan. I kompendiet finns att läsa till exempel skolbarnets utvecklingspsykologiska förändringar som kan bidra till en orosperiod samt en informatioon som ska hjälpa oss vuxna att reflektera över vårt egna förhållningssätt till barnets oro.

För de som har samtal i sitt yrke med barn (behandlare) är kompendiet fördjupat med sagans psykologiska metodik, som används parallellt med sagan. Den psykologiska metodiken baserar sig på både KBT perspektiv och utvecklings-anknytningsperspektiv. Här finns också de "övningar" som Grynet gör i När Mamma Groda skulle på kalas.